Om mig

Basfakta: 55 år, bor i Bredäng, uppvuxen i Rom.

Startat Predikoverkstan: för att fler behöver begripa vad präster predikar.

Kompetens: Skrivit tal och andra texter åt andra i 25 år, jobbat med kommunikation.

Vardå?: Först inom politiken, sen mest på konsultbasis åt alla möjliga.

Men du är inte teolog?: Nej, det tror jag är bra så att jag inte frestas att lägga mig i innehållet. Jag kan lättare se en predikan utifrån, som den som lyssnar.

Favoritpredikant: Påve Franciskus och Camilla Lif i Katarina församling. Sen tycker jag Niklas Piensoho i Filadelfia i Stockholm och biskop Karin Johannesson i Uppsala är skickliga i sina videobetraktelser på Facebook.

Favorittalare: Just nu är jag imponerad av Greta Thunbergs förmåga att få orden att förstärka budskapet. Och ofta det svåraste; vara helt sig själv.

Märkligaste uppdraget: När ett börsföretag ville ha en framtidsanalys och bad mig respektive Morgan-Stanley. Förstår fortfarande inte hur de tänkte.

Nyttigaste lärdomen: Åren på Swedbanks kommunikationsavdelningen. Förutom att se några av Sveriges grymmaste proffs i aktion, så var det spännande att vara med i ett stort företag inifrån.

Talet mest stolt över: Av de som inte är hemliga, underlagen Ingvar Carlssons partikongresstal om EU.

Första egna predikan: Under gymnasiet i St. Paul within-the-walls, den episkopala kyrkan i Rom.

Predikat mer regelbundet?: I Allhelgonakyrkan på Södermalm när det bara fanns en präst där som behövde avlastning. Och när vi åkte runt med en musikteatergrupp för Kristna Fredsrörelsen, men det var på 80-talet…

Kyrklig hemvist: Döpt i Svenska Kyrkan, och har länge haft en slags ekumenisk fromhet som i Kristna Studentrörelsen, Tro och Solidaritet osv. Blev katolik 2010. Jag är dock nästan lika ofta i Bredängs kyrka (Svenska Kyrkan).

Ägnar fritiden: åt barn (minsta är 8) och (sen april 2019) barnbarn. Skulle också vilja säga pilgrimsvandringar med nothäfte, men det vore mer ärligt att säga städning och Instagram…

Dröm som antagligen inte blir av: Att någon gång få dirigera en symfoniorkester

För övrigt är presentationstexter om en själv de antagligen svåraste man kan skriva, de blir ofta antingen som ett CV eller som en kontaktannons.

Mer CV på Linkedin

(Bild: läser texten vid Tabgha, stranden vid Gennesarets sjö där det sägs att brödundret skedde. Den coola prästen med solglasögon är Dominik Terstriep, SJ, kyrkoherde i Sankta Eugenia församling)

%d bloggare gillar detta: